SOK OD JABUKE
zdravoprodut | 04 Novembar, 2013 14:40
Sok od jabuke sadrži različite hranljive materije, u niskim do umerenim količinama. Preporučljiv je za upotrebu kako kod sportista, tako i kod ostalih aktivnih ljudi svih uzrasta. NUTRITIVNA VREDNOSTZa svaku čašu soka od jabuke koju konzumirate, unesete u vaš organizam skoro 10 različitih vitamina i minerala. Ovo slatko piće, bez dodatog šećera, daje umerene količine ugljenih hidrata, uglavnom kroz prirodne šećere kao što su fruktoza i glukoza.Unosom 2,5 dl soka od jabuke, zadovoljavate 10% od potrebnog dnevnog unosa ugljenih hidrata (za 2000 kalorije) .Sok od jabuke sadrži minerale kao što su kalcijum, kalijum , gvožđe, mangan i magnezijum . Prirodni sok od jabuka, od celog ploda, takođe obezbeđuje vitamine C i B6 .Sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, jabuke i sok od jabuke omogućavaju telu da pravilno apsorbuje njen sadržaj kalorija hrane u energiju koaj je potreban vašem telu. Prirodni šećeri koji se nalaze u soku od jabuke takođe obezbeđuju zdrav izvor energije i mišićne hidratacije .Prirodni sok od jabuke sadrži veoma malu količinu natrijuma u samo 10 miligrama po čaši. Konzumiranjem prevelikih kličina natrijuma, koji se može naći u različitim vrstama namirnica, može doći do povećanja krvnog pritiska, što može izazvati oštećenja srca .Ovaj voćni sok ne sadrži masti niti dovodi do povećanja holesterola, čime nikako ne može izazvati neželjene zdravstvene probleme, čak ni pri konstantnoj konzumaciji proizvoda. Kombinacija minerala koji se nalaze u soku od jabuke ubrzava metabolizam, smanjuje rizik od bolesti kostiju, a pomaže i pri očuvanju zdravlja srca. Vitamin C u prirodnim voćnim sokovima pomaže regulisanje telesne funkcije kao što su pretvaranje hrane u energiju, kao gorivo za mišiće.