zdravoprodut | 08 Novembar, 2013 16:29
Sok od jabuke je voćni sok nastao maceracijom i presovanjem jabuke. Zbog složene i skupe opreme neophodne za pravljenjesoka od jabuke, on se obično komercijalno proizvodi. U Sjedinjenim Američkim Državama, nefiltrirano svež sok od jabuka donosi manje operacije u oblastima visoke proizvodnje jabuka, u obliku jabukovog sirćeta. Sok od jabuke je jedan od najčešćih voćnih sokova u svetu, sa najvećom svetskom proizvodnjom u Kini, Poljskoj, SAD i Nemačkoj.
Sok od jabuke uglavnom se odnosi na filtrirani, pasterizovani proizvod, medjutim on može biti i nefiltriran, nepasterizovan proizvod poznatiji kao jabukovo sirće. U SAD i delovima Kanade ovaj proizvod se isporučuje i prodaje kao sok od jabuke. U SAD postoji nejasna razlika između filtriranog soka od jabuke i prirodnog jabukovog soka. U drugim mestima, kao što su Novi Zeland, Australija i Velika Britanija, jabukovo sirće se računa kao alkoholno piće.
| « | Novembar 2013 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 1 | 2 | 3 | ||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |