zdravoprodukt

10 RAZLOGA DA PIJETE SOK OD JABUKE

zdravoprodut | 06 Novembar, 2013 14:18

1 . Proboljšava zdravlje srca:
Jabuke su odličan izvor antioksidanata super – polifenola i flavonoida – koji su korisni za zdravlje srca . Osim toga, sok od jabuke pruža vaše minerala koji su bitni za Vaš organizam, kao i kalijum koji je takođe važan za srce. Dakle, konzumiranjem jedne čašesoka od jabuke dnevno, podrstičete pravilan rad srca.

2 . Sprečava Astmu:
Jedna od jedinstvenih prednosti jabuka je da on sadrži flavonoide. Dobro poznato da oni sprečavaju napade astme. Pored toga, flavonoidi igraju značajnu ulogu u ojačavanju Vaših pluća. Najnovijim istraživanjima je dokazano da osobe koje redovno konzumiraju sok od jabuke, imaju bolje funkcije pluća od drugih.

3. Čisti jetru:
Alkalnost jabuke pomaže u čišćenju toksina/otpada nus- proizvoda iz jetre uz održavanje pH nivoa tela. Pektin, koji se nalazi u kori jabuke, podstiče i podoljšava sistem za varenje.

4. Smanjuje holesterol :
Izmedju ostalogi, važna prednost soka od jabuke je njegova pomoć u snižavanju nivoa holesterola. Višak holesterola u telu je glavni uzrok brojnih kardiovaskularnih bolesti. Dakle, konzumirajući jabuku ili sok od jabuke svaki dan, obezbedjujetze sebi zdraviji kardiovaskularni sistem.

5. Čini kosti jačim i zdravijim :
Jabuke nude niz zdravih hranljivih sastojaka, uključujući vitamin C, gvožđe itd. Kombinacija ovih hranljivih materija čini Vaše kosti zdravim i jakim.

6. Jača imuni sistem :

Velika količina vitamina C u jabukama poboljšava imunološki sistem vašeg tela , kao i pomaže telu u borbi protiv mikroba i bakterija.

7. Sprečava rak :
Sok od jabuke je najbolji zaštitnik protiv tumora i raka, posebno raka pluća. Flavonoidi i fenolne kiseline su dokazano efikasni u sprečavanju razvoja kancerogenih ćelija tumora. Ova jedinjenja su lako dostupni u jabuci.

8 . Spečava zatvor :
Zatvor je ozbiljan zdravstveni problem koji se javlja kada debelo crevo apsorbuje previše vode. Jabuke sadrže sorbitol koji nudi rešenje za ovaj problem. Kada ova supstanca stigne do debelog creva, ona privlači vodu u debelo crevo. Na ovaj način, čini stolicu mekšom.

9. Održava lepotu:

Sok od jabuke ima divne prednosti za kožu i kosu. Široko se koristi u prirodnim lekovima za lečenje bolesti kože, kao što su zapaljenje, svrab, ispucala koža i bore. Sok od jabuke za samo nekoliko minuta može Vašu kosu osloboditi peruti i drugih poremećaja kože glave.

10 . Poboljšava zdravlje očiju i vid:
Sok od jabuke ima veliku količinu vitamina A. Ovaj vitamin pomaže u poboljšanju vida i sprečavanja njegov poremećaj.

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb